Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@15:27:06 GMT

قرص پيشگيري ازبارداري در دوران شيردهي!

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۸۰۴۹۳

خبرگزاري آريا -

لاينسترنول ، قرص خوراکي پروژستروني پيشگيري ازبارداري بوده که فقط مادران شيرده تا 6ماه پس از زايمان مي توانند از آن براي پيشگيري ازبارداري استفاده کنند . اين قرص بايد هرروز در ساعت معيني خورده شود. خدمت اين قرص توسط کارکنان بهداشتي تعليم ديده ارائه مي شود. اثر بخشي اين قرص هم زمان با شيردهي به کودک کمتر از شش ماه 99 درصداست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


باورها و پرسش ها :
آيا قرص شير دهي باعث مي شود که شير مادر زياد شود؟
پاسخ : خير. خوردن قرص پيشگيري ازبارداري مخصوص دوران شيردهي اثري برمقدارشير مادر ندارد.
مادر شيرده تا زماني که قاعدگي نداشته باشد حامله نمي شود و نبايد از قرص شيردهي استفاده کند.
پاسخ : خير. احتمال دارد که مادر شيرده ، حتي اگر قاعدگي براي او بوجود نيامده باشد نيز حامله بشود. به همين دليل لازم است که مادر شيرده نيز حتما" از روش هاي پيشگيري مناسب استفاده کند.
خوردن قرص پيشگيري دوران شيردهي براي شيرخوار ضرردارد و باعث کم شدن ضريب هوشي کودک شده و حتي باعث مي شود که کودک در سن بزرگسالي مبتلا به نازايي گردد.
پاسخ : خير. هيچ مدرکي وجود ندارد که نشان بدهد خوردن قرص پيشگيري از بارداري دوران شيردهي ، باعث مي شود که هوش کودک کم بشود و يا اينکه در سن بزرگسالي به نازايي مبتلا شود.
خوردن قرص پيشگيري دوران شيردهي باعث مي شود که شير مادر تلخ شده و طعم آن عوض بشود.
پاسخ : خير. نوع غذاي مادر ممکن است در تغيير طعم شير او موثر باشد ولي بايد به ياد داشت که خوردن قرص پيشگيري از بارداري دوران شيردهي اثري بر کيفيت شير مادر از جمله طعم آن ندارد.
خوردن قرص شير دهي به صورت يک روز در هفته کافي است.
پاسخ : خير. هربسته قرص دوران شير دهي داراي 28عدد قرص است . اين قرص ها بايد پشت سرهم ، در يک ساعت مشخص و بدون هيچ فاصله اي بين بسته هاي قرص خورده شود، در غير اينصورت استفاده از قرص شير دهي تاثيري در پيشگيري ازبارداري ندارد و خوردن نامرتب اين قرص به آساني مي تواند باعث به وجود آمدن بارداري ناخواسته شود.
قرص دوران شيردهي يک قرص ضعيف است و احتمال حاملگي با مصرف آن بالا است
پاسخ :اين قرص فقط براي مادران شيردهي مناسب است که حداکثر تاشش ماه از زايمان آن ها گذشته باشد. اگر اين قرص همزمان با شيردهي مادر و تاشش ماهگي کودک خورده بشود، اثربخشي آن حدود 99% خواهدبود.
چرا اکثر افرادي که از قرص هاي پيشگيري دوران شيردهي استفاده نمي کنند قاعده نمي شوند؟
پاسخ : معمولا" برخي از خانم ها در دوران شيردهي قاعده نمي شوند . همزماني اين دوران با مصرف قرص هاي دوران شيردهي با توجه به نحوه استفاده از قرص ها که بايد بدون فاصله بين بسته ها ادامه يابد در قاعده نشدن خانم ها در اين دوران نقش دارد و اين موضوع هيچ خطري براي سلامتي آنان ندارد.
آيا مصرف قرص هاي پيشگيري ازبارداري دوران شيردهي باعث درد و التهاب در پستان هاي مادر مي شود ؟
پاسخ : خير قرص دوران شيردهي باعث التهاب يا درد در پستان ها نمي شود . معمولا" دليل درد و التهاب در پستان هاي مادر مسايل ديگري است که با شير دادن مرتب و پشت سرهم مادر به کودک برطرف مي شود.
آيا مادري که شير مصنوعي به کودک خود مي دهد هم مي تواند از قرص دوران شيردهي استفاده کند؟
پاسخ : قرص دوران شيردهي فقط براي شش ماه اول تولد و همزمان باشيردهي مادر مناسب است . اگر مادر به کودک خود شيرندهد و از اين قرص استفاده کند ، احتمال بارداري ناخواسته به شدت زياد مي شود. بنابراين اگر مادر به کودک خود شيرندهد ، بايد به جاي استفاده از قرص هاي دوران شيردهي از ساير روش هاي پيشگيري ازبارداري استفاده کند.
قرص شيردهي چه مقدار از شير مادر ترشح مي شود و تاثيري روي کودک دارد ياخير؟
پاسخ : به طور کلي مقدار هورمون در قرص دوران شيردهي بسيار کم است . به همين خاطر ترشح آن هم در شير مادر خيلي کم خواهد بود . به علاوه هورموني که در قرص شير دهي وجود دارد ، نه تنها هيچ اثري بر مقدار و کيفيت شير مادر ندارد ، بلکه هيچ تاثير بدي هم براي سلامت کودک ايجاد نمي کند . همه اين ها به خاطر اين است که اين قرص فقط براي دوره شيردهي و براي اينکه مشکلي براي کودک در اين دوره بوجود نيايد ساخته شده است .
مصرف قرص دوران شيردهي باعث کاهش ميل جنسي مي شود؟
پاسخ : خير . قرص دوران شيردهي هيچ تاثيري برکاهش ميل جنسي ندارد . شايد کم شدن ميل جنسي در دوران شيردهي به دليل عواملي مثل خستگي دوران شيردهي ،ضعف جسمي بعد از زايمان و کار زياد مراقبت از نوزاد باشد . همچنين استفاده از اين روش مانند ساير روش هاي مطمئن پيشگيري ازبارداري مي تواند باعث آرامش خاطر در زمان ارتباط جنسي به دليل پيشگيري از بارداري هاي ناخواسته باشد.
بين دوبسته قرص شير دهي بايد استراحت داده شود؟
پاسخ : خير براي ايجاد اثر مناسب پيشگيري از بارداري به وسيله قرص دوران شيردهي نبايد هيچ فاصله اي بين دوبسته قرص باشد و پس از تمام شدن يک بسته بايد خوردن قرص از بسته جديد بلافاصله شروع شود.
مصرف قرص دوران شيردهي باعث لکه بيني وکم خوني مي شود؟
پاسخ : احتمال بروز لکه بيني در ماه هاي اول مصرف وجود دارد و تا3 -2 ماه برطرف مي شود و. اين وضعيت تقريبا" با همه قرص ها و آمپول هاي تزريقي و آي يودي در ماه هاي اول وجود دارد . خيلي مهم است که به ياد داشته باشيم ،با توجه به اينکه مقدار اين لکه بيني ها خيلي کم و دوره آن هم کوتاه است ،اين لکه بيني باعث نمي شود که کم خوني در افراد بوجود بيايد.
 منبع:naeen.mui.ac.ir

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۸۰۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت

آفتاب‌‌نیوز :

علاوه بر این وضعیت سلامتی کبد بیش از آنچه فکر کنید زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، بیش از ۴.۵ میلیون بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر در این کشور به بیماری‌های کبدی مبتلا می‌شوند.

چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟

دکتر «سودا کودالی»، متخصص کبد، می‌گوید: کبد عضو مهم بدن است که چندین عملکرد حیاتی انجام می‌دهد، اما با اینکه تعداد زیادی به بیماری‌های آن مبتلا می‌شوند، کمتر تشخیص داده می‌شود و افراد، معمولا تا وقتی به بیماری‌های کبدی بسیار پیشرفته دچار نشده‌اند به متخصص مراجعه نمی‌کنند؛ یعنی زمانی که گزینه‌های درمانی بسیار محدود شده‌اند.

به گفته دکتر کودالی، برای چندین بیماری که سلامتی کبد را تحت تاثیر قرار می‌دهند، گزینه‌های درمانی وجود دارند و به همین دلیل تشخیص زودهنگام بیماری کلید اصلی است.

برخی عوارض کبد ناسالم

عوامل متعددی می‌توانند باعث بیماری کبد شوند از جمله عفونت، چربی و مشکلات ایمنی. به گفته دکتر کودالی، پیامد بیماری‌های کبدی طولانی‌مدت فارغ از اینکه چه عاملی موجب آسیب کبدی شده است، شرایطی به نام سیروز کبدی یا آسیب‌دیدگی شدید کبد را به وجود می‌آورد که در صورت ابتلا، بافت سالم کبد تخریب و بافت‌های نسجی نامنظم و زخمی جایگزین آن می‌شوند.

سیروز کبدی خطر ابتلا به سرطان کبد را نیز افزایش می‌دهد و سایر عوارض آن که ناتوانی کبد در انجام دادن چندین عملکرد مهم را در پی دارد، می‌تواند کار فرد را به بستری شدن در بیمارستان بکشاند، بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد و در اغلب موارد به پیوند کبد منتهی می‌شود.

مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت

به گزارش ایندیپندنت، مهم‌ترین کاری که می‌توان برای سلامتی کبد انجام داد، رعایت یک رژیم غذایی متعادل و غنی از آنتی‌اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی ضروری است و به گفته دکتر کودالی، رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند نمونه بسیار خوبی باشد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای حاوی انواع سبزیجات، فیبر و آنتی‌اکسیدان است و بر مصرف ماهی‌های دارای اسید‌های چرب امگا، مغز‌ها و سایر مواد معدنی و ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها در حد تعادل تاکید می‌کند.

روش‌های دیگر تغذیه برای تقویت سلامت کبد

دکتر کودالی می‌گوید: به جای مصرف بی‌رویه ویتامین‌ها و مکمل‌ها، رعایت یک رژیم غذایی متعادل باید در مرکز توجه قرار گیرد، با این حال آشکار شده که ویتامین E در رفع چربی و التهاب کبد مفید است.

به گفته او، برخی پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهد ممکن است در بیماران مبتلا به کبد چرب، سطح پایین ویتامین D دیده شود، اما برای تایید اینکه آیا مکمل ویتامین D واقعا در پیشگیری از بیماری کبد چرب مفید است یا این روند را معکوس می‌کند، به تحقیقات و مطالعات بیشتری نیاز است.

برخی روش‌های دیگر برای بهبود سلامت کبد

طبق توضیحات دکتر کودالی، کبد چرب یکی از دلایل اصلی بیماری‌های کبدی است که عامل ثانویه فاکتور‌های خطر مانند فشار خون بالا، دیابت، کلسترول و تری‌گلیسیرید بالا به شمار می‌رود که همگی باید کاملا تحت کنترل باشند.

او خاطر نشان می‌کند که عدم مصرف الکل، پیشگیری از چاقی و کاهش وزن با اصلاح رژیم غذایی و ورزش منظم از راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبدی است. همچنین توصیه می‌کند از مصرف گیاهان دارویی و مکمل‌های غیرضروری که به کبد صدمه می‌زنند، پرهیز کنید. ترک سیگار هم می‌تواند سلامتی کبد را تقویت کند و خواب کافی نیز تاثیر مثبتی بر کبد می‌گذارد. مراجعه منظم به پزشک نیز به عنوان یک اقدام پیشگیرانه مهم است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • از ساخت و ساز ساختمان ناایمن در کرمانشاه جلوگیری شد
  • مقابله با ساخت و سازهای غیراصولی و ناایمن در کرمانشاه
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه
  • آماده‌باش گروه های خدمت رسان شهرداری برای رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • آماده‌باش گرو های رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان برای رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • آماده‌باش گرو های پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان تا اتمام رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • آماده‌باش کامل اکیپ‌های پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان تا اتمام رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت