Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@09:55:38 GMT

چرخه خورشیدی ۲۵ چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۶۸۰۴۴

چرخه خورشیدی ۲۵ چیست؟

چرخه خورشیدی که به‌عنوان چرخه فعالیت‌های مغناطیسی خورشید نیز شناخته می‌شود شامل تغییرات متناوب در ظاهر، امواج و فعالیت‌های خورشید است که در هر ۱۱ سال کامل می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، کارشناسان ناسا و اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA) پس از تجزیه و تحلیل پیش‌بینی‌های قبلی خود مبنی بر آغاز دوره شکل‌گیری چرخه خورشیدی جدید، بررسی چگونگی تأثیر طوفان‌های فضایی آینده بر زندگی و فن‌آوری‌های مورد استفاده روی زمین و پژوهشگران ساکن در فضا اعلام کردند که چرخه خورشیدی ۲۵ در حال آغاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش‌بینی‌های هواشناسی فضایی برای حمایت از سفینه‌های فضایی و فضانوردان برنامه آرتمیس بسیار مهم است و بررسی محیط فضایی، اولین گام برای درک و کاهش میزان قرار گرفتن فضانوردان در معرض تابش فضایی محسوب می‌شود. سازمان NOAA امکان نظارت بر آب و هوای فضا را در زمان واقعی و توسط ماهواره‌ها فراهم کرده و پیش‌بینی‌های هواشناسی را ارائه می‌دهد.

هیئت پیش‌بینی رویداد چرخه خورشیدی، گروهی متشکل از متخصصان بین‌المللی با حمایت مالی ناسا و NOAA است. هیئت فعلی در دسامبر سال ۲۰۱۹ تشکیل شد و از احتمال وقوع چرخه خورشیدی ۲۵ خبر داده است. این گروه همچنین اعلام کرده که با توجه به متغیر بودن خورشید ممکن است وقوع این رویداد ماه‌ها طول بکشد. دانشمندان برای ردیابی روند این چرخه از لکه‌های خورشید استفاده می‌کنند. لکه‌های تاریک این ستاره با فعالیت‌های خورشیدی، اغلب به عنوان منشأ انفجارهای عظیم هم‌چون شراره‌های خورشیدی و یا برون‌ریزی هاله خورشید است که می‌تواند نور، انرژی و مواد خورشیدی را به فضا ارسال کنند.

موضوع قابل توجه اینکه فعالیت خورشید هرگز متوقف نمی‌شود و خروج از چرخه خورشیدی ۲۴ و آغاز چرخه جدید آن با عوض شدن رنگ نوسانات خورشیدی و فعالیت این ستاره مشخص می‌شود. برای تعیین شروع یک چرخه خورشیدی جدید نیز هیئت پیش‌بینی داده‌های ماهانه، لکه‌های خورشید را از مرکز داده جهانی مشاهدات طولانی‌مدت خورشیدی واقع در رصدخانه سلطنتی بلژیک دریافت و با ردیابی لکه‌ها و تعیین نقاط اوج و افول چرخه خورشیدی به کمک شاخص لکه‌های خورشیدی، زمان وقوع چرخه جدید را به دست می‌آورند.

این گروه انتظار دارند که با افول فعالیت خورشید به میزان حداقل، اوج حداکثر بعدی آن در جولای سال ۲۰۲۵ به وقوع بپیوندد. پیش‌بینی می‌شود چرخه خورشیدی ۲۵ به اندازه آخرین چرخه خورشیدی که کمی پایین‌تر از میزان متوسط بود، قوی باشد. به گفته پژوهشگران تنها این دلیل که یک چرخه خورشیدی پایین‌تر از حد متوسط فعالت کند، نمی‌تواند دلیلی برای این موضوع باشد که خطرات شدید آب‌وهوایی در فضا وجود ندارد.

دانشمندان در حال کار کردن روی مدل‌های پیش‌بینی‌کننده هستند تا بتوانند همانگونه که هواشناسان وضعیت زمین را پیش‌بینی می‌کنند، در آینده دقیقاً شرایط آب و هوایی فضا را پیش‌بینی کنند. این گروه معتقدند که هیچ وضعیت آب‌وهوایی بدی وجود ندارد و تنها مشکل کمبود و نبود آمادگی‌های لازم برای مقابله با آن است که پیش‌بینی کامل هوای فضایی می‌تواند این مشکل را برطرف کند.

درک چرخه‌های خورشید بخشی از این آماده‌سازی محسوب می‌شود؛ در همین این راستا قرار است رصدخانه L-1 در سال ۲۰۲۴ و قبل از اوج پیش‌بینی چرخه ۲۵ آغاز به کار کند و با آغاز عملکردی مشابه NOAA روی زمین، هوای فضا را از دیدگاه تحقیقاتی به دانش عملیاتی تبدیل کند.

کد خبر 444593

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فضا ناسا خورشید سلول های خورشیدی سلول خورشیدی چرخه خورشیدی آب و هوا وضعیت آب و هوا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۸۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هرمزگان آخر هفته بارانی می‌شود

کارشناس هواشناسی هرمزگان با اشاره به فعالیت سامانه بارشی در غرب و جزایر استان به ویژه جزیره لاوان گفت: امروز تمام مناطق استان از جمله بندرعباس تحت پوشش سامانه بارشی قرار خواهند گرفت و آخر هفته استان بارانی است. - اخبار استانها -

مرضیه سی‌سی پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بندرعباس، اظهار داشت: سامانه بارشی که از امروز وارد استان شد سبب بارش باران، تگرگ و طوفان لحظه‌ای در مناطقی از استان شد.

وی افزود: در اثر فعالیت این سامانه شاهد بارش شدید تگرگ در جزیره لاوان بودیم در غرب هرمزگان نیز به ویژه در شهرستان پارسیان نیز تندباد لحظه‌ای و باد شدید به وقوع پیوست و در جزیره کیش سرعت باد به 72 کیلومتر در ساعت رسید. 

کارشناس هواشناسی هرمزگان گفت: مطابق پیش‌بینی‌ها اصل فعالیت این سامانه بارشی در روز پنج شنبه خواهد بود و سراسر استان را در بر خواهد گرفت، از آخر شب نیز احتمال ابری شدن آسمان بندرعباس و آغاز فعالیت بارشی در مرکز استان دور از انتظار نیست.

وی با اشاره به اینکه این سامانه ترکیبی از سامانه مدیترانه‌ای و سودانی است تصریح کرد: تاثیرات این سامانه از امشب مجدد آغاز و در مناطق دریایی، غربی و مرکزی شاهد فعالیت این سامانه خواهیم بود و فردا هم مطابق پیش‌بینی و صدور هشدار سطح نارنجی سامانه در سراسر استان فعال خواهد شد.

سی‌سی پور گفت: در شرق استان محدوده میناب، بشاگرد، سیریک و جاسک از فردا بعد از ظهر و روز جمعه هم امکان فعالیت این سامانه وجود دارد.

وی افزود: مهم ترین نکته این سامانه همراه بودن آن با تند باد است و حین فعالیت سامانه بارشی امکان وقوع طوفان و تندباد لحظه‌ای وجود دارد و تاکنون در غرب و جزایر که سامانه فعال بوده این تندباد را همراه خود داشته است.

کارشناس هواشناسی هرمزگان گفت: توصیه می‌شود با توجه به تندباد لحظه‌ای به ویژه در حوزه دریا، فعالیت‌های صیادی تعطیل و تردد شناورهای مسافربری با احتیاط کامل و رعایت ایمنی با نظر سازمان بنادر صورت گیرد.

وی ادامه داد: فردا با توجه به بارش ها احتمال وقوع آبگرفتگی معابر وجود دارد، برای شهر بندرعباس هم پیش‌بینی بارش قابل توجه شده است.

انتهای پیام/864/

دیگر خبرها

  • هشدار زرد هواشناسی برای لرستان/ بارش رگباری در راه است
  • سامانه بارشی جدید در راه آسمان لرستان
  • خورشید را هرگز از این زاویه ندیده‌اید/ فیلم
  • رگبار، رعد و برق و وزش باد در زنجان پیش بینی شد
  • فعالیت سامانه بارشی در بوشهر ادامه دارد
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • بارش‌های رگباری و رعدوبرق در اصفهان تداوم دارد / هوا خنک‌تر می‌شود
  • پیش بینی باران بهاری برای امروز
  • هرمزگان آخر هفته بارانی می‌شود
  • رشد چشمگیر احداث نیروگاه های خورشیدی در استان سمنان